Friday, 30 November 2012

SEMOGA SEGAR BUGAR HINGGA JANNAH

Assalamualaikum w.b.t.......

Serasanya belum basi lagi kut nak ucapkan tahniah seribu kali tahniah kat sahabat saya sorang nie, Syakira Yaakub & Nadzri Azlan. Walaupun dah hampir 3 minggu dia dan pasangan beliau sah menjadi suami isteri tapi rasa macam baru semalam je majlis depa berdua. Bukan apa rasa suasana meriah majlis depa tu setiap kali kami tengok gambar yang di post. Lagipun rasa bertuah sangat sebab dapat menyibukkan diri dalam hari bersejarah beliau walaupun bukan banyak mana pun yang dihulurkan......hihihi....rasa macam banyak menerima ada la......

Dari hari pertama sampai kat umah ira rasa tak sabar nak tunggu hari yang dinanti2kan beliau. Bukak goodies bag, tukar isi dalam dia,packing gula2 ngan anak sedara dia sgt riuh tu.....g shopping2 beli barang yang perlu. Moment yang paling tak boleh lupa time buat pelamin ngan ira. Bak kata dia pusing sana pusing sini serba tak kena....panjat turun tangga ketuk paku masih lagi belum nampak bentuk pelamin tapi Alhamdulillah akhirnya siap jugak......walupun tak sama dengan design sbnar ye ira......hihihi.

  Kalau nak tau kami memang bangga ada sahabat macam ira. Sebab dia memang bersungguh2 kalau buat sesuatu....dengan tak cukup rehat,tak cukup tidur tapi still kuat stamina dia...sedangkan kami ngan Cik Gk pun rs lth..dan sampai kami ngan Cik Gksb nek takut tengok dia...takut hari majlis pengantin perempuan pengsan....hihihi (takkan sy lupa apa yg kmu angkt malam akad nikah ye ira)....malam sebelum majlis akad nikah tidur pun lewat,kul 3 kut bru tdur e2 pun tak lelap.....i'm proud of you la dear!!!!!!......

Keesokan harinya walaupun keletihan terserlah dekat muka masing2 tapi disebabkan rasa teruja yang tak boleh diucapkan hilang semua rasa letih tu. Majlis khatam Al-Quran menjadi pembuka majlis pada pagi tersebut. Lepas je habis majlis khatam Quran, mak andam bidan terjun terus conteng2 muka ira....e2 pun lepas mak andam kita dengaq ayat yg xbleh blah dari pengntin masa 2.......klu bukan sebab kna ngn Cik Gk kami rs xpasai2 nnt ad orang kta dia nie kna paksa ka apa......dan result dia sangat mengagumkan......

Alhamdulillah tepat pukul 12.04 tghari 10/11/12, ira sah menjadi isteri kepada Nadh. Saya rasa debaran yang kamu katakan tu memang betui. Walau apa pun harapan agar Allah permudahkan urusan kamu ari tu termakbul ira.    Saya setuju ngan apa yang kamu katakan pada saya.  Dan aritu adalah hari paling banyak ayaq ujan turun dr mata tapi bukan sebab sedih tapi kerana rasa syukur yang sangat dalam sebab dua hati disatukan dengan rahmat dan barakah daripada Allah s.w.t.

11/11/12 adalah majlis resepsi kedua mempelai......hari nie pelbagai kisah lucu yang jadi....dari awal pagi celik mata sampai waktu semua rakan taulan,sahabat handai kedua-dua belah pihak berkumpul.....paling yg tak leh lupa pagi2 dah wat bising dalam bilik ngan iffah kejut Gk suruh buat signboard dan tunjuk arah ke umah pengantin.....satu lagi disebabkan tak tahan dengan bau asap yang menyerang masuk bilik pengantin,kami,GK ngan iffah bersemnagt meyumbat lubang asap msuk sedangkan mas tu pengantin ngah disiapkan......lpas 2 lega dah coz xbau asap yg kuat dah. Pada ari nie juga umpama macam gath bagi kita semua.....rasa macam umah ira tu kita punya..mna taknya pusing p la kpla 360 darjah still nmpk mka geng2 blogger je wlpun ada yang bru pestime jmpa dh rasa mcm lme gla knai.......riuh gila bila semua berkumpul n bergambar....macam2 ragam yg ada.....anyway hope that day are not our last meeting...........lap uolllssss ketat2.......

Doaku: Semoga perkahwinan kamu berdua kekal sehingga ke Jannah.. n semoga sentiasa mekar mewangi rasa kasih,sayang n cinta yang disemai...aminnn

p/s:to enchik suami puan Syakira Yaakub pls take care of her cz kami syg dia sgt2........

and credit to pemilik2 gambar.....thnks a lot.......

2 comments:

kiera'sakura said...

sobsobsob terharunya *lap ayaq mata

mcm dlam entry kami yg byk sy dh ckp terima kasih kt awk, itu yg hati sy maksudkan terima kasih jadi yg segalanya untuk sy, awk nmpk tak awk je yg sy ada awal2 tue. dan kehadiran awk2 bertiga yg byk membantu sy buat sy terharu dan speechless. hanya Allah yg tau mcm mana bersyukurnya sy ada awk semua.

thanks sahabat!!! :)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

keh3...sumbat lubang dengan surat khabar paling xleh blah tu kah3,,,