Friday, 27 May 2011

CINTA UTAMA....

Assalamualaikum w.b.t

Semoga semua sentiasa dalam lindungan Allah S.W.T

Perkataan aku cinta padamu, ana behibak(kepada lelaki),ana behibek(kepada perempuan),
i love you, wo ai ni, sarang heyo seringkali kita dengar dan seringkali kita sebagai manusia yang mempunyai hati dan perasaan ucapkan......

Bagi kita sebagai seorang manusia yang cukup sempurna kejadian mestilah mempunyai perasaan cinta.....betui dak.....Contohnya::

Kita sebagai seorang anak mesti la syang dan cinta sangat dekat our parents kan....sapa la yang tak sayang parents diorang kan.......

Selain tu kita sebagai manusia yang ada akal fikiran mestilah ada perasaan cinta terhadap ilmu sebab dengan ilmu la seseorang manusia tu dipandang hina atau mulia....tak kira la ilmu apa pun asal tak melanggar syariat Islam......

Disamping tu jugak cinta seorang pejuang kepada perjuangannya dalam menjaga keamanan negara,bangsa dan agama......

Dan macam-macam lagi la cinta.......sebab pada dasarnya kita sebagai manusia biasa akan lakukan apa saja dalam mendapatkan cinta......ianya fitrah bagi setiap manusia.....

Namun dengan cinta manusia boleh jadi mulia atau hina....

Oleh sebab itu, kita kena lihat balik sedalam-dalam diri kita......sebenar-benar cinta tu layak untuk diletakkan pada sapa dulu.......sebagai insan yang beragama Islam mesti kita tau kan....cinta kepada Allah adalah cinta yang paling hakiki......ia mengatasi cinta kita terhadap yang lain....

Sebab tu la jika kita rasa macam ada "something-something" yang muncul dalam hati kita.....cepat-cepat la beristighfar.........semoga kita tidak akan kecewa..........

notakaki::
-yakinlah bila kita buat apa-apa pun kerana Allah Ta'ala, insya'Allah kita akan rasa   manisnya........
-sebagai ingatan diri sendiri&renungan bersama-sama......
-maaf sekiranya ada salah kata.......

1 comment:

kiera'sakura said...

ye,,, cinta sejati hanya untuk Allah s.w.t.. kerana Dia x pernah kecewakan kita.. cinta sesama manusia kita serahkn pada-Nya.. Dia tahu apa yg terbaik utk kita... =)